Managed hosting door True

Willem Smit's Internoc naar de beurs

 

Internoc, het nieuwste bedrijf van zakenman Willem Smit, gaat deze maand nog naar de Euro NM (Nieuwe Markt) beurs van Brussel. Tot 26 januari kunnen beleggers inschrijven op maximaal 3,5 miljoen nieuwe aandelen.

De emissie kan ruim 30,5 miljoen gulden aan nieuw kapitaal opleveren. Momenteel staan ruim 12,8 miljoen aandelen uit, zodat het aandelenkapitaal met ongeveer 36 procent wordt uitgebreid. Dit meldt vandaag de Financiële Telegraaf.
Internoc beheert netwerken van derden. Vorig jaar leed het bedrijf nog een operationeel verlies van 7,5 miljoen bij een omzet van 15 miljoen gulden. Dit jaar wordt een winst van 8 miljoen bij een omzet van 55 miljoen gulden verwacht. De opbrengst van de beursgang zal de netwerkbeheerder in uitbreidingsplannen steken.
Voor zakenman Willem Smit is dit na Datex en Newtron de derde beursgang. Hij beweert bij hoog en laag dat hij niet met Internoc naar de beurs gaat om zijn aandelen te verzilveren. Na de emissie ziet hij zijn belang dalen van 44 naar 36,8 procent. Volgens de procedures van de Euro NM beurs mag hij pas aan het eind van het tweede jaar na introductie pakketten aandelen verkopen, doch maximaal 25 procent van zijn belang per jaar. Het duurt dus nog minstens vijf jaar voordat Smit eruit kan springen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225253). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×