Managed hosting door True

TI verlaat chip-alliantie met Acer

 

Texas Instruments (TI) trekt zich terug uit de verlieslijdende joint venture voor geheugenchips met PC-fabrikant Acer. De Taiwanese firma neemt samen met enkele lokale investeerders TI's aandeel van 33 procent over.

Hiermee heeft Acer ruim 80 procent van de fabriek van deze dram-producent in handen. De omvang van het belang in de ontwerplaboratoria is niet onthuld.
De naam van het samenwerkingsbedrijf wordt nu veranderd van Texas Instruments-Acer in Acer Semiconductor Manufacturing Incorporated (Asmi). Acer wil Asmi's afhankelijkheid van dram-chips (dynamic random access memory) verminderen door ook andere halfgeleiders te fabriceren. De dochteronderneming begint deze uitbreiding met de productie van 'logic devices'.
Analisten wezen er al op dat TI-Acer tot op heden alleen dram-chips levert. Die strategie gaf een terugslag toen de prijzen in die eens lucratieve markt sterk daalden de afgelopen twee jaar. De gezamenlijke dochteronderneming met TI heeft de winsten van Acer sterk aangetast de afgelopen twaalf maanden. Analisten verwachten dat de firma voor 1997 een verlies van 138 miljoen dollar moet incasseren.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224357). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.