Managed hosting door True

Oracle wil Netscape kopen

 

Databaseleverancier Oracle overweegt een overname van browserfabrikant Netscape Communications, als de aandelenkoers daarvan nog verder daalt. Dit verklaarde Oracle-directeur Ray Lane tijdens een interview met het Japanse dagblad Nihon Keizai Shimbun.

Lane zei verder dat er nog andere bieders kunnen opduiken en speculeerde dat IBM, Sun Microsystems en America Online zich daaronder kunnen bevinden. Netscape heeft zijn aandelenwaarde zien zakken van meer dan vijftig dollar per stuk in juli vorig jaar naar minder dan twintig dollar nu. Het bedrijf kreeg diverse tegenslagen te verwerken door de concurrentie van Microsoft. Uiteindelijk werd Netscape min of meer gedwongen zijn browser weer gratis weg te geven.
De softwareleverancier voerde ook een reorganisatie door, waarbij ongeveer vierhonderd banen verdwenen. Hiervoor moest het bedrijf voor het vierde kwartaal extra kosten van 23 miljoen dollar incasseren. Het netto verlies voor dat laatste kwartaal van vorig jaar bedroeg 88,3 miljoen dollar op een omzet van 125,3 miljoen dollar. In dezelfde periode van 1996 behaalde Netscape nog een winst van 8,2 miljoen dollar. Het netto verlies over heel 1997 kwam uit op 115,5 miljoen dollar, inclusief eenmalige lasten van 131,9 miljoen dollar voor de reorganisatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224229). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×