Managed hosting door True

Bedrijfsapplicatie krijgt XML-interface

 

Een groep IT-bedrijven zal volgende week bekend maken dat het een universele methode ontwikkelt om bedrijfsapplicaties uit te breiden middels de Extensible Markup Language-standaard (XML). Deze taal is vorige maand benoemd tot officiële standaard door het World Wide Web Consortium (W3C).

De XML Active Content Technologies Council (Xact) staat onder leiding van Datachannel en geniet de steun van ruim twaalf IT-firma's. Hieronder bevinden zich Anderson Consulting, NEC, Oracle, Sun Microsystems en Sybase. Datachannel verwacht ook steun van Microsoft en benadert op dit moment IBM en Netscape. De concurrenten Backweb en Wayfarer Communications zijn nog niet benaderd, zo zegt de Xact-leider.
De industriegroep wil een algemene methode leveren voor de uitbreiding van bedrijfssoftware met ondermeer publicatie- en abonneer-functionaliteit. Gebruikers kunnen dankzij XML als het ware een abonnement nemen op bepaalde soorten data door er voorgeprogrammeerde etiketten aan toe te kennen. Er is echter nog geen universele methode om de routering en publicatie van die data te automatiseren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224217). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×