Managed hosting door True

Gigahertz-chips definitief in 2000

 

IBM en Digital Equipment Corporation (DEC) bevestigen in hun toekomstplannen definitief dat zij tegen het jaar 2000 microprocessoren met een snelheid van 1000 MHz zullen leveren. De twee bedrijven demonstreerden eerder dit jaar al experimentele prototypes van dergelijke Gigahertz-chips.

IBM verklaarde dat het zijn huidige productietechnologie gebruikte om de processor van 0,25 micron op te voeren naar de nieuwe topsnelheid. Volgens de computerfirma genereert de 1000 MHz-chip geen extra hitte ten opzichte van huidige versies, ondanks de verdriedubbelde snelheid. De sterk toenemende warmte die wordt opgewekt bij hogere snelheden, was tot nog toe een struikelblok bij de ontwikkeling van nieuwe generaties chips.
De snelheid van 1000 MHz is echter geen bovengrens, beweert IBM. Snellere processoren zullen elkaar vrij snel opvolgen zodra de producent de technische vorderingen van het prototype combineert met de zelf ontwikkelde koperchip-technologie. Het koper vervangt hierbij het traditioneel gebruikte aluminium voor de verbindingen tussen de transistoren op een chip. Doordat koper een betere stroomgeleider is dan aluminium, zijn koperchips sneller en genereren zij minder hitte.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×