Managed hosting door True

SAP biedt voorproefje componenten

 

Sap onthulde dinsdag een voorproefje van zijn component-technologie waarmee het zijn generieke automatiseringspakket verruilt voor verwisselbare en op zichzelf staande software-onderdelen. Deze functionele elementen kunnen dan ook gebruikt worden in samenwerking met bedrijfsappicaties die niet door Sap zijn ontwikkeld.

Deze producten vallen onder de Scope-strategie (Supply Chain Optimization, Planning and Execution), die bestaat uit vier zelfstandige componenten. Sap kondigde in augustus al het Business Information Warehouse aan, voor het opzetten en draaien van een gegevenspakhuis. Deze software is op maat gemaakt voor bepaalde marktsegmenten en bevat vooraf vastgelegde industrie-specifieke data zoals demografieën, onderzoeksrapporten en testresultaten. Als tweede volgt in juli de Advanced Planner and Optimizer die ondersteuning biedt voor samenwerking en beslissingsprocessen. Testprojecten met deze component beginnen al volgende maand.
De derde component heet Sales Force Automation dat mobiele verkopers direct toegang biedt tot hun bedrijfsdata en die gegevens automatisch weergeeft in hun presentatiesoftware. Dit element moet in het vierde kwartaal uitkomen. Daarna lanceert Sap zijn Business-to-business Electronic Commerce-component, dat transacties tussen meerdere bedrijven gelijktijdig verwerkt. Het is nog niet bekend wanneer deze software uitkomt.
Directeur Hasso Plattner verklaarde op de Next Generation Erp-gebruikersconferentie van zijn bedrijf dat "de nieuwe producten een nieuwe dimensie in software-ontwikkeling vertegenwoordigen". De bedrijfsautomatiseerder zal hierbij zijn programmatuur proberen te verkopen aan bedrijven waar Sap "niet het centrum van het universum is", aldus de Duitse topman. "We moeten alle problemen van onze klanten oplossen in plaats van de 85 procent die we met ons eigen pakket nu kunnen aanpakken", verklaarde Plattner.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224077). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.