Managed hosting door True

SAP-software zonder R/3

 

SAP gaat softwarecomponenten leveren die onafhankelijk kunnen draaien van het bedrijfsbrede erp-pakket R/3. Het Duitse softwarebedrijf probeert daarmee ingang te krijgen in bedrijven waar R/3 niet het hart van de automatisering vormt.

"We moeten een oplossing bieden voor álle problemen van onze klanten, en niet voor slechts 85 procent", aldus SAP-kopstuk Hasso Plattner.
Naast het standaardpakket gaat de onderneming nu zijn zogenoemde Scope-strategie (Supply Chain Optimization Planning and Execution) in de praktijk brengen. De contouren van deze strategie schetste SAP in augustus vorig jaar al. Business Information Warehouse is een applicatie voor gegevenspakhuizen gevuld met industriespecifieke inhoud, zoals demografische gegevens, onderzoeksrapporten enbenchmark-resultaten. De Advanced Planner and Optimizer vindt toepassing in groepsgewijze bedrijfsanalyseprocessen. Beide producten komen naar verwachting in juli op de markt. In het vierde kwartaal heeft SAP tevens eenstand alone-product op de plank staan op het gebied van automatisering van mobiele verkoopprocessen. De Scope-strategie wordt afgesloten met een toepassing voor elektronische handel.
De componenten draaien individueel of bovenop R/3. De software is in het laatste geval als component te gebruiken in het Business Framework van SAP. De vier componenten zijn compatibel met versie 3.1 en 4.0 van de R/3 bedrijfssoftware. Volgens een analist van het onderzoeksbureau Advanced Manufacturing Research in Boston is dit de belangrijkste aankondiging die SAP heeft gedaan sinds R/3.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223917). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×