Managed hosting door True

Windows 98 op 25 juni in de winkel

 

Op 25 juni van dit jaar zal Microsofts nieuwste besturingssysteem, Windows 98, in de winkel liggen. Dit onthulde de softwaremaker deze week. Het besturingssysteem, dat een geïntegreerde Internet-browser heeft en de universal serial bus (USB) ondersteunt komt ruim een maand eerder, op 15 mei beschikbaar voor fabrikanten.

Van de aanvulling voor consumenten, Microsoft 98 plus, zijn juist de bèta-testen begonnen; het pakket zal gelijktijdig met Windows 98 uitkomen. Begin volgende week zal Microsoft nadere details geven over de lancering van het nieuwe besturingssysteem.
Hoewel Microsoft vastbesloten lijkt het pakket voor het eind van het tweede kwartaal te lanceren, is een tussenkomst van Justitie, die druk aan het onderzoeken is of de integratie met de browser Internet Explorer wel mag, nog steeds niet uitgesloten. Procureurs generaal uit elf Amerikaanse staten ondernemen actie tegen Microsoft. Onduidelijk is nog steeds of een aanklacht wordt ingediend op grond van de Sherman Anti Trust Act of op basis van de overeenkomst die Microsoft in 1995 met de Amerikaanse overheid sloot.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223889). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.