Managed hosting door True

Volgens Sun is HP misleid

 

Sun Microsystems en Hewlett-Packard ontkennen de implicatie dat HP's eigen Java Virtual Machine (JVM) de ontwikkeling van Java schaadt. HP-president Lewis Platt zou verkeerd geïnformeerd zijn over kwesties als Suns auteursrechten en licentievoorwaarden voor Java.

Tijdens de opening van de Java One-conferentie in San Francisco meldde Javasoft-directeur Alan Baratz dat hij hierover heeft gesproken met Platt. HP kondigde op vrijdag aan dat het een kloon van de JVM ontwikkelt voor gebruik in ingebedde systemen. Het bedrijf zou genoeg hebben van de 'exorbitante licentiebedragen' die Sun vraagt voor de 'lichte elektronica-versie' van zijn Java. Daarbij benadrukte HP nog dat dit geen invloed zal hebben op de HP-UX Unix-systemen, waarvoor het ook een Java-licentie heeft.
Baratz vertelde de aanwezige duizenden Java-ontwikkelaars dat Platt hem verzekert dat HP absoluut niet van plan is om af te wijken van de compatibiliteit met Suns Java-implementatie. Daar voegde hij aan toe dat het onwaarschijnlijk is dat zijn bedrijf HP zal aanklagen. "Waarschijnlijk komen we binnenkort tot overeenstemming over deze zaak", probeerde Baratz de Java-gemeenschap gerust te stellen. Geen van beide bedrijven gaf echter commentaar op het feit dat Microsoft een licentie neemt op HP's JVM om die toe te passen in zijn Windows CE-besturingssysteem.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×