Managed hosting door True

Nokia kiest voor Spyglass-browser

 

Spyglass heeft een overeenkomst gesloten met Nokia om zijn browser te verwerken in de interactieve decodeerkastjes van de Finse telecommunicatiebedrijf. De softwareleverancier steekt Sun en Microsoft de loef af met het Nokia-contract.

De keus viel op Spyglass, omdat deze "voor minder dan driehonderd dollar eenvoudig configureerbare Internet-software kan leveren voor een niet zo krachtige processor", aldus Nokia.
Deze samenwerking is een extensie van een overeenkomst die de twee firma's al sinds vorig jaar hebben. Daarbij gebruikte Nokia de Prism-software van Spyglass voor de conversie van web-inhoud op hand-apparatuur als mobiele telefoons. Nokia neemt nu voor ongeveer driehonderdduizend dollar een licentie op versie 3.0 van de Device Mosaic Engine. Daarnaast betaalt de elektronicafirma een licentiebedrag per verkochte kopie. Dit levert het verlieslijdende Spyglass, browserfabrikant van het eerste uur, een flinke inkomstenstroom op.
De browsersoftware wordt gebruikt als een Html-api (application program interface) die onder applicaties draait, zoals e-mail-software en elektronische televisie-gidsen. Nokia lanceert voor het eind van dit jaar de tweede generatie van zijn decodeerkastjes, die compatibel zijn met de Digital Video Broadcast-standaard (DVB). Deze consumenten-apparaten ontvangen digitale interactieve diensten, televisie en Internet, via ondermeer kabel- en satellietverbindingen. De Finse telecommunicatieleverancier heeft al meer dan een miljoen van dergelijke DVB-apparaten verkocht in Europa.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223453). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×