Managed hosting door True

VS overwegen nationale Internetbelasting

 

Ondanks uitspraken van de Amerikaanse president Bill Clinton lijken de Verenigde Staten toch belasting te willen heffen op Internet, maar dan binnen de eigen landsgrenzen.

Dit bleek gisteren na overleg tussen de president en een groep Republikeinse en Democratische gouverneurs. De Amerikaanse overheid wil een verbod leggen op het heffen van belastingen op Internet-gebruik. De meeste Amerikaanse staten vrezen echter dat dit funest is voor hun heffing op goederen die via dat medium worden verhandeld. Dat terwijl de VS bij de wereldhandelsorganisatie (WTO) een voorstel hebben ingediend om elektronische handel wereldwijd vrij te houden van douaneheffingen.
Volgens de gouverneurs had Clinton begrip voor hun zorgen, maar was het nog onduidelijk in hoeverre hij wilde tegemoetkomen aan hun standpunt. Mickey Ibarra, Clintons directeur voor intergouvernementele zaken, zei dat de president heeft toegezegd een conferentie te steunen voor regeringsafgevaardigden en de Internet-industrie. Het doel van deze bijeenkomst is het beschermen van ieders belangen, aldus Ibarra. "Wij willen echter niet de groei of het gebruik van Internet belemmeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223285). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×