Managed hosting door True

Fujitsu concretiseert eigendomskosten

 

Fujitsu heeft een rekenmodel en bijbehorend softwarepakket gebouwd waarmee klanten kunnen bepalen op welke manier ze de totale bedrijfskosten van PC's kunnen verlagen. Het IT-concern geeft met dit pakket, Ergosave, concreet inhoud aan het tco-concept (total cost of ownership), dat Gartner Group heeft ontwikkeld.

Het rekenmodel is tot stand gekomen in samenwerking met Kpmg.
Het model is toepasbaar voor organisaties met meer dan vijftig werkplekken. Het onderscheidt drie fasen: de aankoop, het gebruik en de investeringsbescherming. De software rekent aan de hand van de specifieke bedrijfssituatie uit hoe groot de besparingsmogelijkheden zijn en waar die liggen. Bovendien biedt het model een aantal algemene richtlijnen om de totale beheerkosten zo laag mogelijk te houden. In de aankoopfase van PC's valt met het rekenmodel een afweging te maken tussen aanschafprijs en levensduur. Een PC met een Pentium 133 MHz-processor en 16 MB intern geheugen bijvoorbeeld is goedkoper dan een PC met een Pentium II en 32 MB, maar is eerder aan vervanging toe.
Tijdens het gebruik van Ergosave moet een gebruikersorganisatie de basisgegevens invoeren die haar situatie weergeven. De software, gebaseerd op Microsoft Excel, genereert vervolgens een rapport met alle besparingen. Een praktijkvoorbeeld uit Engeland geeft aan dat de besparingen kunnen oplopen tot maar liefst duizend gulden per werkplek per jaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222617). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×