Managed hosting door True

Deschutes verdubbelt capaciteit CCNUMA

 

Data General (DG) presenteert vandaag de derde generatie van zijn Ccnuma-technologie. Daarvoor gebruikt het de Deschutes-processor van Intel. Hierdoor kunnen de zware Aviion Unix-servers van DG nu maximaal 64 van deze nieuwe CPU's bevatten. Dat is twee keer zoveel als de huidige Aviion-modellen halen met Pentium Pro-chips.

De prestaties van deze systemen zou met een factor vier verhoogd worden. Eind dit jaar brengt de computerfabrikant AV2000-computers uit die in clusters van maximaal vier servers tot 256 Deschutes-processoren aanwenden. Deze machines worden verbonden via SCI-interconnect van Dolphin Technologies en hebben elk zestien Audubon 2-moederborden met vier Deschutes-chips per stuk.
Alleenstaande AV2000-servers ondersteunen tot 64 gigabyte aan geheugen en 400 terabyte aan harde schijfcapaciteit. Data General verzekert dat Pentium Pro- en Deschutes-borden samen te gebruiken zijn in deze verbeterde Aviion-systemen. Verder heeft de fabrikant zijn Unix-variant DG/UX aangepast, zodat deze nu bestanden van maximaal 2 terabyte aankan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×