Managed hosting door True

Integratie Amdahls OS/390 met NT

 

Microsoft heeft gisteren een overeenkomst gesloten met Amdahl en zijn dienstendivisie DMR. De samenwerking is gericht op het leveren van integratietechnologie en diensten voor Amdahls mainframes met OS/390 en Windows NT en Backoffice.

Microsoft schroeft hiermee zijn ambities in de hardwarewereld nog hoger op. Vorige week sloot het al een overeenkomst af met Digital.
In het samenwerkingsverband staan vijf initiatieven centraal: berichtenverkeer tussen mainframes en Microsoft Exchange; online transactieverwerking op basis van Microsoft Transaction Server; Internet, elektronische handel enWeb to host-diensten met Microsoft Site Server;datamarts met SQL Server; en 'Jaar 2000'-diensten.
Amdahl concentreert zijn inspanningen in zijnHost Integration Laboratory, terwijl DMRBusiness Solutions Centers start. Deze centra ontwikkelen en integreren technologie. Bovendien leiden ze 1.500 Microsoft ontwerpers en ontwikkelaars op.
De samenwerking moet de komende anderhalf tot twee jaar gestalte krijgen. In deze periode komt NT 5.0 op de markt. Gebruikers kunnen van grote centrale systemen overstappen naar Microsoft-technologie. Volgens Amdahl volgt het met de samenwerking de wensen van zijn klanten en zal het geen negatieve gevolgen hebben voor de mainframemarkt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.