Managed hosting door True

Netscape wellicht in de verkoop

 

De geruchten over een op handen zijnde verkoop van Netscape worden steeds sterker. Als gevolg hiervan steeg de beurswaarde van de softwarefabrikant. Volgens The Wall Street Journal zouden vier bedrijven belangstelling hebben: Sun Microsystems, Oracle, America Online en IBM.

America Online heeft interesse in de website van Netscape, zeggen analisten. Zij denken dat het opgaan van Netscape in Sun of Oracle, twee aartsrivalen van Microsoft, een bedreiging zou kunnen vormen voor het Internet-segment van Bill Gates' bedrijf.
Netscape sloot onlangs het vierde kwartaal van 1997 af met een verlies van 88,3 miljoen dollar. In totaal verloor het vorig jaar 115,5 miljoen dollar (inclusief overname- en reorganisatiekosten). Het bedrijf kondigde vorige week aan zijn Netscape Communicator gratis aan te bieden op Internet. Hiermee probeert Netscape het succes dat Microsoft heeft met zijn Internet-browser (Internet Explorer) in te dammen. De overnamegesprekken die momenteel gevoerd zouden worden, tonen aan dat het bedrijf hulp van buitenaf nodig heeft om de strijd tegen Microsoft voort te kunnen zetten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221013). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×