Managed hosting door True

Sun overtroeft Compaq en Unisys

 

Sun wil de markt voor data-opslag veroveren met de lancering van een serie zware multi-platformsystemen onder de naam Storedge. Het bedrijf heeft deze, via glasvezelkabels gekoppelde, systemen eerder uitgebracht dan concurrenten Compaq en Unisys. Sun neemt het nu ook op tegen opslag-experts als EMC en IBM.

De Storedge-producten bieden uniforme opslag voor meerdere computerplatformen, waaronder mainframes, Internet-servers en PC's. Daarnaast verdubbelt het bedrijf zijn productiecapaciteit voor opslagsystemen en bouwt ook een nieuw hoofdkwartier voor deze divisie in Newark, Californië. De prijs van de nu gelanceerde Storedge-producten kan oplopen tot ruim 2 miljoen dollar, afhankelijk van de capaciteit.
"Dit geeft aan dat we serieus zijn wat zware opslag betreft. We bieden dus niet alleen Sun-centrische producten aan", zei Ed Zander, directeur van Sun. Het bedrijf verkocht tot nog toe alleen opslagsystemen voor diens eigen computers. Tegen het jaar 2001 wil Zander de omzet van de opslagdivisie verdubbelen naar 1 miljard dollar per jaar. Volgens Sun groeit de omzet in de opslagmarkt wereldwijd van de huidige 28 miljard dollar per jaar naar 35 miljard dollar in 2001.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220433). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×