Managed hosting door True

DEC en Microsoft versterken NT-alliantie

 

Digital (DEC) en Microsoft hebben gisteren hun samenwerking uitgebreid om de positie van Windows NT te versterken als besturingssysteem voor zware toepassingen bij grote bedrijven.

De twee bedrijven werken daar al 2,5 jaar aan in hun Alliance for Enterprise Computing (AEC), die nu ook wordt vergroot. Digital wordt nu geroemd als de voornaamste leverancier van Windows NT-systemen en -oplossingen.
DEC wil grote bedrijven een compleet productpalet bieden voor de aanschaf, het ontwerp, de implementatie en de ondersteuning van Backoffice-omgevingen. Hierbij verzorgt het bedrijf ook de integratie met niet-Microsoft-platformen. De directeuren van de beide bedrijven, Bill Gates en Robert Palmer, zeggen dat ze meer gaan samenwerken op het gebied van marketing,messaging-functionaliteit, promotie bij Internet-bedrijven en optimalisering van Windows NT voor bedrijfskritische toepassingen.
DEC bijvoorbeeld komt begin volgend jaar met Windows NT-servers die draaien op Alpha-processoren en 32 tot 64 chips per machine bevatten. Dit aantal neemt later verder toe, aldus Digital. Daarnaast bevordert AEC de mogelijkheden van Microsofts NT Server en SQL Server. Deze laatste software wordt ondermeer gecombineerd met Digitals Altavista-technologie voor het opslaan, archiveren en zoeken van data.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220425). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×