Managed hosting door True

HP schrapt zware grafische toepassingen

 

Het streven van Hewlett-Packard (HP) om Silicon Graphics te beconcurreren op het gebied waarin SGI gespecialiseerd is, zware grafische toepassingen, ligt in duigen.

HP schrapt het grafische subsysteem Visualize Pxfl (pixelflow), dat deze maand moest uitkomen. Bovendien heeft HP zijn onderzoekscentrum in Chapel Hill aan de universiteit van Noord-Carolina gesloten, nadat het daar minstens zes miljoen dollar in had geïnvesteerd.
De recente samenwerking tussen Microsoft en SGI zou hebben bijgedragen aan deze strategiewijziging van HP. Microsoft werkt sinds enkele weken samen met SGI aan de ontwikkeling van een Open GL-versie, onder de codenaam Fahrenheit, voor het Windows-platform. Oorspronkelijk zou Microsoft zich concentreren op een nieuw grafisch systeem, Direct Model, op basis van Pxfl, dat het samen met HP ontwikkelde.
Analisten speculeren dat àl de grafische plannen van HP nu op losse schroeven staan. Microsoft bijvoorbeeld nog vóór Fahrenheit met een nieuwerendering-technologie, Talisman, die ook is afgeleid van de Pxfl-technologie, ontwikkeld aan de universiteit van Noord-Carolina. HP probeert gebruikers gerust te stellen met de opmerking dat zijn C240 HP-UX Unix-werkstations dezelfde grafische prestaties leveren als het nu geschrapte Visualize Pxfl.
De PXfl-technologie is een 3D-grafisch systeem gebaseerd op het idee dat elke pixel (beeldpunt) op een scherm wordt beheerd door een toegewijde processor. Hiervoor zijn op dit moment 8192 tot 16.384 processor-elementen nodig, geïntegreerd op één chip. In de toekomst zal dit aantal sterk toenemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×