Managed hosting door True

VS formuleren standpunt over domeinnamen

 

De Amerikaanse overheid publiceert eind volgende week een conceptrapport over haar standpunt inzake de privatisering van de registratie van domeinnamen. Het concept, dat op Internet te vinden zal zijn, staat dertig dagen open voor commentaar. Daarna zal het nog maanden lang duren nemen voordat het geïmplementeerd is.

De regering Clinton wordt bestookt met kritiek omdat ze niet voldoende vaart achter de privatisering zou zetten. De kwestie is vooral dringend omdat Network Solutions, het bedrijf dat de '.com'-namen beheert, in maart zijn vergunning kwijtraakt. Volgens de regering is er echter tijd genoeg.
De Council of Registrars ( Core), een Internet-organisatie zonder winstoogmerk, heeft een registratieproces ontwikkeld dat kans maakt op overname door de overheid. Core kan domeinnamen registreren die eindigen op '.firm', '.shop', '.web', '.arts', '.rec', '.info' en '.nom'. Het grote gevecht betreft naar verwachting de registratie van '.com'-namen op het moment dat de vergunning van Network Solutions verloopt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219757). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.