Managed hosting door True

ABN/Amro houdt Oracle in wurggreep

 

Oracle heeft grote moeite met de rigoureuze projectmanagement-methoden die de ABN/Amro er op na houdt bij de automatisering van het Global Transaction System (GTS).

Begin deze week reisde een afvaardiging van ABN/Amro naar het hoofdkwartier van Oracle in Californië. Op het hoogste niveau probeert men tot een oplossing te komen. Wat de uitkomsten van het 'strategisch onderhoud' zijn is nog niet bekend. Gartner Group, die voor de bank een haalbaarheidsonderzoek uitvoerde, noemt het GTS-project 'bijna onuitvoerbaar', zo weten anonieme bronnen te melden. 'De enige organisatie die mogelijk in staat zo zijn om de mega-order van 500 miljoen gulden uit te voeren zou Oracle zijn', aldus het niet vrijgegeven onderzoeksrapport.
Volgens een woordvoerder is Oracle niet van het bestaan van dit rapport op de hoogte. ABN/Amro heeft vanwege de lastige haalbaarheid een verstikkend projectplan en dito contract opgesteld. De enorme klus is opgedeeld in onwaarschijnlijk veel deelprojecten. Na de oplevering van elk tussenresultaat wordt Oracle genadeloos afgerekend op de tussenresultaten. Als de ABN/Amro niet tevreden is, stuurt het de betreffende projectmedewerkers terug. Dit heeft in de afgelopen maanden, ondanks hardnekkige ontkenningen van de ABN/Amro, wel degelijk geleid tot een exodus van tachtig tot honderd Oracle-consultants. Bovendien is het GTS-project, als gevolg van de stroeve gang van zaken, nog steeds niet officieel toegekend aan Oracle.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219337). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×