Managed hosting door True

Netscape ook aan serverkant onder vuur

 

Microsoft bundelt zijn Internet Information Server (IIS) met Windows NT. Het softwarebedrijf van Bill Gates bestrijdt Netscape hiermee aan de serverkant op de zelfde manier waarop ze dat aan de browserkant met succes hebben gedaan.

Volgens een onderzoek van Netcraft is Microsoft al leider op de markt van Webservers. Twee jaar geleden domineerde Netscape deze markt nog. Nu bedraagt het marktaandeel van Netscape nog slechts 10,5 procent, terwijl Microsoft een score van 21,7 procent haalt.
Netscape relativeert de onderzoeksresultaten omdat in de cijfers de servers voor intranetten niet zijn meegenomen, terwijl dat de doelmarkt is van Netscape. Volgens Jim Barksdale,ceo van Netscape, schiet IIS op het gebied van schaalbaarheid nog veel tekort en bestaat er nog een grote behoefte aan de meer geavanceerde Netscape-producten. Volgens een analist van Meta Group concurreert Microsoft dan ook vooral aan de onderkant van markt. Ook de prijsstelling maakt de IIS interessant. Netscape positioneert zijn webserver dan ook als geavanceerd en geschikt voor de bovenkant van de markt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219257). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×