Managed hosting door True

HP verlaagt prijzen werkstations

 

In reactie op nieuwe, goedkope Unix-machines van Sun Microsystems, heeft Hewlett-Packard (HP) besloten de prijzen voor diens Kayak-computers met 17 procent te verlagen. Deze daling geldt voor de huidige zeven modellen PC-servers van het bedrijf.

Volgens marketing manager Boris Elisman zijn de kortingen te danken aan de lagere kostprijzen voor computergeheugen en diskdrives.
De prijs voor HP's topmodel Kayak, het XW-systeem met twee 300 MHz Pentium II-microprocessoren, een harde schijf van 9 gigabyte en 128 megabyte geheugen, zakt nu onder de 10.000 dollar. De lichtste Kayak, de 266 MHz XA met 64 MB geheugen en een 4,5 GB disk, daalt naar 3.700 dollar. HP strijdt al enige tijd met Compaq om de eerste plaats in de markt voor PC-werkstations. Deze machines snoepen marktaandeel weg bij het segment van de lichtere Unix-computers.
Dit was reden voor Sun Microsystems om vorige week goedkopere Ultra-werkstations te lanceren die specifiek bedoeld zijn als concurrentie voor Windows NT-werkstations. Deze machines, voorheen bekend onder de codenaam Darwin, zijn geprijsd onder de 10.000 dollar voor de zware variant en 3.000 dollar voor het instapmodel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218577). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.