Managed hosting door True

Citrix ondersteunt X Windows

 

Citrix Systems werkt aan ondersteuning voor X Windows clients in diens Picasso-toevoeging aan Microsofts Terminal Server-software voor Windows NT. Dit maakte Citrix deze week bekend. Gebruikers van Unix-werkstations hebben via deze software toegang tot 32-bits Windows-applicaties, die zij dan ook kunnen draaien.

Terminal Server van Microsoft, voorheen bekend onder de codenaam Hydra, geeft Windows NT 4.0 de capaciteit om meerdere gebruikers tegelijkertijd te bedienen. Deze software moet in de komende maanden uitkomen en biedt Windows-computers de mogelijkheid om hun 32-bit applicaties op de server te draaien. Ook is er de optie om terminals met een ingebedde versie van Windows CE 2.0 aan te sluiten op dit NT-systeem.
De extra functionaliteit van Citrix' Picasso ondersteunt ook client-machines die geen Windows draaien, waaronder ook Macintosh-systemen. Daarnaast biedt deze software functionaliteit voor beheer en load-balancing over de verschillende aangesloten computers. Citrix levert deze X Windows-funcies via hardware-leveranciers als Network Computing Devices en Tektronix.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218417). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.