Managed hosting door True

Intels overname C&T goedgekeurd

 

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft de overname van processorproducent Chips & Technologies door chipgigant Intel goedgekeurd. Met deze aankoop is een bedrag van 420 miljoen dollar gemoeid.

De FTC gaat echter wel verder met het onderzoek naar de overeenkomst wegens 'bezorgdheid over Intels dominantie van de chipmarkt', aldus een verklaring van de handelscommissie.
C&T produceert controllerchips voor stilstaand en bewegend beeld. Toen de overname in juli vorig jaar bekend werd, meldde Intel dat het de technologie van het aangekochte bedrijf wil gebruiken om de grafische capaciteiten van draagbare PC's te vergroten. Gevreesd wordt dat dit leidt tot oneigenlijke concurrentie voor fabrikanten van grafische kaarten.
Intel moest de afronding van deze aankoop voor enige tijd uitstellen, terwijl de FTC de overeenkomst bestudeerde. Sinds 5 januari dit jaar heeft Intel 13,73 miljoen aandelen van C&T in handen. Dat is ruim 60 procent van alle uitstaande aandelen van deze hardwarefirma.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218409). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×