Managed hosting door True

Geheugenchips Siemens en Motorola

 

Siemens AG en Motorola investeren honderden miljoenen dollars in de bouw van een fabriek in de Duitse deelstaat Dresden. Deze productiefaciliteit gaat geheugenchips produceren en moet tegen het jaar 2003 aan 13.000 mensen werk verschaffen.

De overeenkomst wordt twaalf januari pas onthuld en de twee firma's verstrekken voor die tijd nog geen commentaar.
Woordvoerders van de Duitse overheid noemen de voorgenomen fabriek echter "het grootste project voor geïntegreerde elektronica dat ooit in Europa is ondernomen". De overheid draagt een subsidie van 187 miljoen Duitse marken bij. Een regeringswoordvoerder verklaarde dat dit bedrag "in het niet valt bij de investeringen van Siemens en Motorola". De twee willen met dit gezamenlijke initiatief het hoofd boven water houden in een sector die geplaagd wordt door overcapaciteit en sterke prijsdalingen.
De nog te bouwen fabriek zal geheugenchips afleveren op relatief grote wafelborden, 300 milimeter groot, die daardoor ruim 2,5 keer zoveel microchips kunnen bevatten dan huidige geheugenkaarten. De nu algemeen gebruikte industriestandaard voor de omvang van dergelijke borden is 200 milimeter.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217241). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×