Managed hosting door True

HP PC duikt onder duizend-dollar-grens

 

Hewlett-Packard onthult vandaag multimedia PC's met Intel-processoren voor ongeveer achthonderd dollar. Hiermee begeeft het bedrijf zich agressief op de groeiende markt voor PC's onder de duizend-dollar-grens.

In het vierde kwartaal van vorig jaar bestond bijna 40 procent van alle verkochte consumentencomputers uit dergelijke goedkope systemen.
"Het is een belangrijke trend", zegt analist Aaron Goldberg van onderzoeksbureau Computer Intelligence. "Dit stimuleert de acceptatie van PC's in alle huishoudens. Het belangrijkste is dat deze prijzen niet weer zullen stijgen." HP wil een eigen stuk van deze groeimarkt en begint nu aan de verovering daarvan. De vandaag gelanceerde Pavilion 3260 kost achthonderd dollar en bevat een 200 MHz Pentium MMX-processor en 32 MB geheugen.
Binnenkort komt HP met meer krachtige modellen in deze relatief laaggeprijsde consumentenlijn. Hieronder vallen de Pavilion 8240 met een 233 MHz Pentium en een nog onbekende computer met Intels 266 MHz Pentium II-chip. Deze 'familie PC's' moeten respectievelijk 1100 en 1700 dollar kosten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217153). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.