Managed hosting door True

Dell gaat aandelen splitsen

 

Dell Computer heeft in het vierde kwartaal van 1997 gemakkelijk aan de verwachtingen van Wall Street voldaan. De computerfabrikant boekte een winst van 285 miljoen dollar op een omzet van 3,7 miljard.

Dat zijn stijgingen van respectievelijk 51 en 55 procent. In het slotkwartaal van 1996 realiseerde Dell een omzet van 2,41 miljard en een winst van 188 miljoen dollar. Het bedrijf kondigde tijdens de bekendmaking van de cijfers aan de aandelen te zullen splitsen.
In tegenstelling tot veel andere automatiseringsbedrijven presteerde Dell uitstekend in Azië/Oceanië. De omzet nam in het vierde kwartaal toe met 79 procent tot 240 miljoen dollar. Het bedrijf ondervond weinig last van de Aziatische recessie omdat het behalve in Australië vooral zaken doet in Japan, Singapore en Hong Kong. Hier sloeg de crisis minder hard toe dan in andere Aziatische landen.
Dell sloot het fiscale jaar 1997 af met een omzet van 12,3 miljard en een winst van 944 miljoen dollar. Dat zijn toenames van 58 en 82 procent in vergelijking met de 7,8 miljard omzet en 518 miljoen winst van 1996.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/215209). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×