Managed hosting door True

Groeimodel voor musea-sites

 

Internet biedt aan musea en archiefdiensten de mogelijkheid cultureel erfgoed digitaal aan het publiek ter beschikking te stellen. VB Deloitte & Touche heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken een 'handreiking' gemaakt voor musea en archiefdiensten die een Internet-site willen maken of verbeteren.

De opstellers beschrijven een groeimodel. Onderscheid wordt gemaakt tussen de zelfstandige- en de meelift-benadering. Als een museum of archiefdienst deel uit maakt van een grotere organisatie, zoals een gemeente of provincie, is het het beste om mee te liften met de kennis en faciliteiten van de moederorganisatie. Voor grotere diensten is een zelfstandige benadering geschikt.
De handreiking is een vervolg op het onderzoekAchter de Internet-site dat eind vorig jaar uitkwam. Uitkomst daarvan was dat vrijwel alle organisaties hetzelfde groeiproces doormaken, inclusief kinderziektes en groeistuipen.
Een mooie Internet-site bouwen is niet zo moeilijk. De aansluiting van de site op de rest van de organisatie blijkt het grootste knelpunt te zijn. Als bestuurders de mogelijkheden van Internet onderkennen als strategisch middel voor dienstverlening aan de burger, is de weg vrij voor een 'tweede-generatie Internet-site' die is ingebed in de organisatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214741). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×