Managed hosting door True

Douqué: 'stimulering ICT kost 1 miljard'

 

De maximaal honderd miljoen gulden die minister Wijers van Economische Zaken uittrekt voor het vorige week gepresenteerde stimuleringsplan voor de ICT-sector is absoluut te weinig.

Bodo Douqué, één van de betrokkenen in het door Roel Pieper geleide Twinning Netwerk, becijfert op eenvoudige wijze dat het investeringsfonds minimaal één tot anderhalf miljard gulden nodig heeft.
De komende tien jaar wil Wijers ongeveer zeshonderd bedrijven via het Twinning-concept uit de startblokken laten schieten. Volgens Douqué faalt minstens de helft van de projecten. Dit betekent volgens hem dat 1200 startende onderneming geholpen moeten worden. Per bedrijf is minimaal één tot anderhalf miljoen gulden nodig voordat het eerste product de markt opgaat. Alleen de financiering kost dus al meer dan een miljard. Daar komen de huisvesting en begeleiding van beginnende ondernemers dan nog bij. Kortom, een reservering van honderd miljoen, waar Economische Zaken vooralsnog de helft van heeft uitgetrokken, is veel te laag.
"Typisch Nederlands", aldus Douqué, "EZ presenteert met veel 'schwung' een initiatief en heeft er bijna niets voor over." Wijers noemt dit 'industriebeleid nieuwe stijl'. Miljarden pompen in industrieën is volgens de opvatting van EZ niet modern. Douqué wijst er echter op dat vele miljarden verdwenen zijn in noodlijdende bedrijven als Fokker. Nieuw industriebeleid heeft volgens hem te maken met een nieuwe aanpak, en niet met kleine bedragen. "Ik doe met plezier mee aan dit initiatief, maar wat er gebeurd is nog onvoldoende.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214421). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.