Managed hosting door True

Personeel Accu tegen verkoop aan Cap

 

Het merendeel van het personeel van het Academisch Computercentrum Utrecht (Accu) is mordicus tegen een overname door Cap Gemini. De dienstcommissie heeft inmiddels een negatief advies uitgebracht aan directeur J.

Loeve. Volgens de voorzitter van de commissie zou de directeur gezegd hebben dat, als er onvoldoende draagvlak onder zijn personeel is, de verkooppoging geen levensvatbare actie is. Loeve legt het advies echter naast zich neer; de besprekingen met Cap Gemini worden voortgezet.
Een peiling onder de 120 medewerkers liet zien dat 62 procent tegen een overname is, 7 procent voor en 31 procent het nog niet weet. Het personeel ziet vooral het cultuurverschil als onoverkomelijk. Verder plaatsen de Accu-medewerkers vraagtekens bij de houding van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, dat de onderhandelingen met Cap voert. Hoewel de universiteit automatisering niet meer als een kernactiviteit beschouwt, was uitbesteding nog niet aan de orde. Het computerbedrijf, met net een reorganisatie achter de rug, had zijn toekomstplannen vastgelegd in het ondernemingsplan Accu2000. Het College van Bestuur toonde zich enthousiast, maar is inmiddels als een blad aan een boom omgeslagen.
Verkoop zou ettelijke tientallen miljoenen opleveren: een opbrengst die het College goed kan gebruiken na enkele financiële tegenvallers. De Accu-werknemers krijgen het idee dat het universiteitsbestuur een goeddraaiend bedrijf uit handen geeft aan de eerste de beste die langskomt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214405). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.