Managed hosting door True

Nieuw platform steunt scholen met invoering ict

 

Een samenwerkingsverband tussen hogescholen, universiteiten, uitgevers en Cap Gemini zal het onderwijs steunen bij de integratie van ict (informatie- en communicatietechnologie).

Het Platform Informatie en Communicatie Technologie in het Onderwijs in Nederland (Piction) sluit hiermee aan op het project 'Investeren in voorsprong' van minister Ritzen, waarbij ict in het onderwijs wordt geïmplementeerd.
Als de scholen over de computers beschikken, zal de vraag naar onder meer educatieve software groot zijn. In het "vrije spel van krachten", zoals Ritzen het noemt, kunnen de scholen zelf een marktpartij kiezen. Piction speelt met dit initiatief in op deze vraag. Het platform zal scholing, educatieve software, beleidsadviezen, beheer en projectmanagement bieden aan de belangstellenden.
Piction richt zich op het onderwijs en de lerarenopleidingen. De aangesloten uitgeverijen gaan het lesmateriaal ontwikkelen. De hogescholen nemen de scholing voor hun rekening. De Universiteit Twente en de Open Universiteit doen onderzoek naar onderwijsinnovatie en de rol van ict hierin. Cap Gemini zal de scholen adviseren op het gebied van systeemintegratie, webtechnologie en teleservices. Adviesbureau Twijnstra Gudde geeft de betrokkenen raad bij de implementatie van een ict-project.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214337). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×