Managed hosting door True

Cao-overleg Debis opnieuw vastgelopen

 

De Cao-onderhandelingen tussen automatiseringsbedrijf Debis en de vakbonden zijn opnieuw vastgelopen. De directie van de dochter van Daimler-Benz verliet maandagnacht de onderhandelingstafel.

Het overleg was al eerder gestaakt. Debis had in tijdens de eerste overlegronde de wens kenbaar gemaakt om de ruimte voor loonsverhoging volledig in te zetten voor variabele beloning en winstdeling. De bonden konden hiermee niet leven. De CNV, FNV en De Unie boden vervolgens een petitie aan, waarin ze pleitten voor een structurele loonsverhoging.
Debis deed vervolgens de toezegging om een generieke loonsverhoging van 1,5 procent in de Cao op te nemen. Voor de bonden was deze handreiking aanleiding om de onderhandelingen te heropenen. Maandag bleek dat Debis de 1,5 procent generieke loonsverhonging wil terughalen op de loonruimte. "De directie wil de loonruimte terugbrengen van 5 naar 3,5 procent. Dat is voor ons onbespreekbaar", licht CNV-onderhandelaar Peter Geraerds toe.
De vakbonden deden vervolgens een tegenbod. Dit bod bestond uit een structurele verhoging van 2,5 procent en een flexibele, prestatieafhankelijke verhoging van 2,5 procent. De directie accepteerde dit bod niet en verliet het overleg. "Flexibele beloning vormde vanaf het begin de inzet van Debis. Iets anders is niet bespreekbaar", meent Geraerds. De partijen hebben een afkoelingsperiode ingesteld tot 4 maart. Ze gaan bekijken of de onderhandelingen dan weer heropend kunnen worden. "Het moet natuurlijk wel zinnig zijn", aldus Geraerds. Op 11 maart overlegt CNV met zijn leden. "Dit kan op een conflict uitlopen", waarschuwt Geraerds, die acties van het personeel niet uitsluit. "Toch ga ik ervan uit dat dit niet hoeft te gebeuren." Debis wil niet op de ontwikkelingen ingaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214309). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×