Managed hosting door True

Origin wil uitstroom halt toeroepen

 

Origin ziet meer personeel vertrekken dan het lief is. In 1997 verliet 11 procent de onderneming. "Dit is te hoog", geeft personeelsmanager Cees Beemer toe. Het bedrijf wil dit jaar de uitstroom van personeel terugbrengen tot minder dan 10 procent.

Om dit streefgetal te bereiken zal Origin meer nadruk leggen op de carrièremogelijkheden binnen de onderneming. Vorig jaar nam Origin 1500 automatiseerders in dienst. Aangezien de IT-dienstverlener zich meer concentreert op het beperken van de uitstroom, zijn er dit jaar minder nieuwe mensen nodig. De wervers dienen ongeveer 1200 mensen een contract aan te bieden.
De wervers moeten volgend jaar opnieuw veel automatiseerders binnenhalen. Gezien de omstandigheden op de arbeidsmarkt is dit geen kinnesinne. "In 1997 hebben wij meer mensen geworven dan we hadden ingeschat. Toch beschikten we over voldoende opdrachten om nog meer mensen een baan aan te bieden", zegt Driessen. Origin is een samenwerkingsverband met Randstad aangegaan. Op het moment dat de onderneming snel mensen nodig heeft voor een project, zorgt het uitzendbureau voor de menskracht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214265). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×