Managed hosting door True

Rekenmodel voor bedrijfskosten PC

 

Fujitsu heeft een rekenmodel en bijbehorend softwarepakket gebouwd waarmee klanten kunnen bepalen op welke manier ze de totale bedrijfskosten van PC's kunnen verlagen. Het IT-concern geeft met dit pakket, Ergosave, concreet inhoud aan het concept van Total Cost of Ownership (TCO), dat Gartner Group heeft ontwikkeld.

Het rekenmodel is tot stand gekomen in samenwerking met KPMG.
Het model is toepasbaar voor organisaties met meer dan vijftig werkplekken. Het onderscheidt drie fasen: de aankoopfase, de gebruiksfase en de zogenoemde investeringsbeschermingsfase. De software rekent aan de hand van de specifieke bedrijfssituatie uit hoe groot de besparingsmogelijkheden zijn en waar die liggen. Bovendien biedt het model een aantal algemene richtlijnen om de totale beheerkosten zo laag mogelijk te houden. In de aankoopfase van PC's kan met het rekenmodel een afweging worden gemaakt tussen aanschafprijs en levensduur.
Tijdens het gebruik van Ergosave voert een organisatie de basisgegevens in. De software, gebaseerd op Microsoft Excel, genereert vervolgens een rapport met alle besparingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214061). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.