Managed hosting door True

Gemnet breidt uit naar watersector

 

Gemnet, een joint-venture van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), breidt uit.

De 66 waterschappen, verantwoordelijk voor het kwantitatieve waterbeheer en de waterzuivering, krijgen binnen de Gemnet-infrastructuur een eigen domein, 'Waterring' gedoopt, en kunnen gebruik maken van alle via Gemnet aangeboden diensten.
De waterschappen - tussen rijk, provincies en gemeenten de vierde bestuurslaag - kunnen binnen de intranet-toepassing 'Waterring' onderling communiceren, en via de verdere Gemnet-infrastructuur eveneens met het gemeentelijk domein en met dienstenaanbieders.
Gemeenten en waterschappen wisselen al veelvuldig gegevens uit, bijvoorbeeld in het kader van de Wet WOZ (Waardering Onroerende Zaken): gemeenten verrichten taxaties, waarop waterschappen de hoogte van hun heffingen baseren.
Ook de aanwezigheid op Gemnet van een organisatie als het Kadaster is interessant voor de waterschappen. Deze moeten zelf beslissen over (en betalen voor) een aansluiting.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213853). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×