Managed hosting door True

HP mag 128-bit encryptie exporteren

 

De Amerikaanse overheid heeft Hewlett-Packard toestemming verleend om de 128-bit beveiliging van zijn Praesidium-productlijn uit te voeren. Dat onderdeel van de softwarereeks heette voorheen International Cryptography Framework, maar draagt nu de naam Versecure.

Voorlopig heeft HP alleen het recht om deze zware versleutelingsprogrammatuur te exporteren naar Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Australië.
Het bedrijf mag in die landen nu 128-bit dataversleuteling bieden met ook een driedubbele DES-beveiliging (Data Encryption Standard). De Versecure-versie die HP binnen de Verenigde Staten mag verkopen, biedt echter encryptie tot wel 1024 bits. De export-versie hoeft echter geen sleutel-herstel te bevatten, waardoor bijvoorbeeld overheden de mogelijkheid hebben om gecodeerde gegevens te ontcijferen.
Verder werkt HP samen met IBM om onderdelen van IBM's Secure Way-hardware en -software voor sleutel-herstel te combineren met het eigen Versecure-product. Ook IBM's Keyworks wordt verwerkt in de hardware van Versecure. Geen van beide bedrijven onthulde een tijdsschema voor deze projecten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213713). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×