Managed hosting door True

IBM produceert K6-chips voor AMD

 

IBM gaat microprocessoren fabriceren voor Advanced Micro Devices (AMD). De chipproducent probeert zijn achterstand in te lopen op de Pentium-lijn van rivaal Intel. De nu gesloten samenwerkingsovereenkomst heeft een geldigheidsduur van twee jaar en voorziet in de productie van AMD's K6-processor.

Die chip is vrij populair door de relatief lage prijs in vergelijking tot de Pentium. AMD kon echter niet genoeg processoren leveren om aan de vraag te voldoen. Volgens woordvoerders viel dit te wijten aan een ondercapaciteit, waarvoor nu IBM is ingeschakeld. Analisten menen echter dat het productieproces van AMD lijdt onder een te hoge ratio 'mislukte' chipwafels. De processorfabrikant moet zijn capaciteitsprobleem hoe dan ook snel oplossen, wil het nog een stuk winnen van Intels marktaandeel.
Details van de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt. IBM belooft alleen dat het een niet gespecificeerd aantal silicoon-wafels zal leveren, waaruit AMD dan zijn chips kan snijden. De eerste levering zal in het vierde kwartaal van dit jaar plaatsvinden.
Geruchten doen de ronde dat de echte waarde van de samenwerking met IBM ligt in de volgende processor van AMD, de K7. De chipfabrikant zou tegen betaling toegang hebben tot IBM's technologieën, waaronder geavanceerde productietechnieken voor het fabriceren van kleinere, krachtige chips.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213709). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×