Managed hosting door True

Vermeend vraagt raad over Internet-economie

 

Staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend heeft een commissie in het leven geroepen die moet adviseren bij het oplossen van de dreigende fiscale problemen rond de 'digitale economie'.

Jan Baan en Maurice de Hond zullen deel uitmaken van de commissie, die wordt voorgezeten door Jan de Waard, fiscaal top-ambtenaar bij Financiën.
De bewindsman maakt zich grote zorgen over de snelle technologische ontwikkelingen in het handelsverkeer, met name via Internet, meldtDe Telegraaf vandaag.
De digitale snelweg schept de mogelijkheid om overal ter wereld snel zaken te doen. Dit maakt het voor de belastingdienst steeds lastiger de goederenstroom te controleren. Wie leverancier of afnemer is wordt steeds onduidelijker. Bovendien is het onderscheid tussen goederen en diensten niet altijd meer te maken.
Jan Baan en De Hond gaan Vermeend nu adviseren. De ernst van de situatie heeft automatiseerder Jan Baan doen besluiten zitting in de commissie te nemen. Dat is opmerkelijk, want Baan houdt zich over het algemeen verre van dergelijke commissies omdat hij geen liefhebber is van vergaderen. De Hond zit in de commissie door zijn ervaring met Internet vanuit zijn positie als topman bij uitgeversconcern Wegener Arcade.
De commissie moet uiterlijk 1 april volgend jaar advies uitbrengen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213657). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.