Managed hosting door True

Simac stoot Netbuilding af

 

Automatiseerder Simac Techniek stoot netwerkleverancier Netbuilding Nederland af, nadat het de helft van dit bedrijf eind juli had overgenomen. De recente aanwinst is nu weer zelfstandig doordat Simac zich voor een niet onthuld bedrag heeft uitgekocht.

De directie van dit bedrijf beraadde zich nog over 'de beste vorm van samenwerking'.
Het lijkt er nu dus op dat de twee niet tot elkaar konden komen. Netbuilding meldt dat er wel degelijk een goede samenwerking is ontstaan, maar dat 'er daarnaast verschillende trajecten zijn'. Hierbij heeft de netwerkleverancier concurrenten van Simac als klant, meldt het bedrijf droog. Aanvullende reden was 'de wens om onafhankelijk en zelfstandig te blijven'. De twee firma's besloten 1 oktober om uit elkaar te gaan. Alle aandelen zijn nu weer in handen van de Netbuilding-directie, die hiervoor een lening heeft afgesloten bij F. van Lanschot Bankiers.
Simac was dit jaar flink aan het uitbreiden. De automatiseerder uit Veldhoven kocht Has Nederland, detacheringsfirma ICC, kantoornetwerkfirma Lorjé Computers, Netbuilding, Philips-dochteronderneming TSS Engineering en modemfabrikant Tornado. Het kapitaal voor al deze overnames werd binnengehaald door een emissie van aandelen en een achtergestelde lening van 35 miljoen gulden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213293). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×