Managed hosting door True

Philips stoot Automation Systems af

 

Philips Automation Systems in Eindhoven en PBF (Professionele Bouwstenen Fabrieken) in Almelo gaan gedeeltelijk over naar GE Capital, een onderdeel van het Amerikaanse concern General Electric.

Beide dochter-ondernemingen maken deel uit van Philips Industriële Elektronica. Ze stonden beide al enige tijd in de etalage.
Ook acht andere kleinere werkmaatschappijen van Philips maken deel uit van de transactie. Naast GE Capital steekt een groep particuliere investeerders onder leiding van Advent International geld in de tien Philips-bedrijven.
Advent behoort tot de grootste particuliere investeringsmaatschappijen ter wereld. Het beheerd vermogen bedraagt drie miljard dollar. Philips denkt dat de belangen van de betreffende werkmaatschappijen het best gediend zijn met de nieuwe eigenaars. Dit gelet op de te verwachten investeringen. GE Capital en Advent beschikken over royale financiële middelen en zijn bereid flink in de bedrijven te investeren.
Algemeen directeur van de nieuwe groep wordt Kees den Blanken. Hij was van 1984 tot 1988 werkzaam bij de divisie Componenten van Philips.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213209). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×