Managed hosting door True

Zweeds Tele2 stunt met Internet-prijzen

 

Het Zweedse telecommunicatie-bedrijf Tele2 zegt volgend jaar de goedkoopste Internet-abonnementen van Nederland te gaan introduceren. Bovendien is deze nieuwe concurrent van PTT Telecom van plan binnen twee jaar ook telefonie via Internet aan te bieden tegen één tiende van het huidige tarief voor internationaal bellen.

Tele2 zegt ook kwalitatief tot grote verbeteringen in staat te zijn. Momenteel is het al mogelijk via Internet te bellen, maar de kwaliteit van de gesprekken is zeer matig. Ook komt het vaak voor dat verbindingen worden verbroken.
Het Zweedse bedrijf profileert zich voorlopig nog als een echte prijsvechter. Vanaf begin deze maand biedt men particulieren en bedrijven de mogelijkheid goedkoper interlokaal en internationaal te bellen. Ook naar mobiele telefoons bellen zou goedkoper kunnen.
Anders dan concurrenten als Worldcom richt Tele2 zich ook op de particuliere markt. Het bedrijf heeft in Zweden en Denemarken al het nodige marktaandeel veroverd.
Het telefoonverkeer van Tele2 loopt via de eigen PTT-telefoonaansluiting, alleen moet voor het normale nummer de cijfercombinatie 16-0-2 worden ingetoetst. Door het kiezen van deze toegangscode worden telefoongesprekken en telefaxen rechtstreeks via het Tele2-netwerk verwerkt, zonder dat de gebruiker daar vrder iets van merkt.
Tele2 wil binnen enkele jaren een eigen netwerk in Nederland installeren dat onafhankelijk staat van de PTT. Dit gebeurt door middel van een nieuwe techniek die momenteel in Zweden bij duizend huishoudens en bedrijven wordt uitgetest. Tele2 zal het komende jaar vergelijkbare diensten gaan aanbieden in Italië, Frankrijk, Duitsland, België en Zwitserland.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×