Managed hosting door True

Gartner Learning in regulier onderwijs

 

Gartner Group Learning biedt haar trainingsmateriaal voortaan ook aan bij onderwijsinstellingen. Het educatieve onderdeel van Gartner Group heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Surfdiensten, een onafhankelijke intermediair tussen leveranciers en onderwijsinstellingen.

Daarmee zouden ongeveer zeshonderdduizend nieuwe mensen bereikt worden. Het contract moet Gartner Group Learning de mogelijkheid bieden vaste voet aan de grond te krijgen in de onderwijswereld.
Surfdiensten biedt de producten aan bij de onderwijsinstellingen. Deze kunnen een licentie aanvragen bij Gartner Group. De trainingsdivisie levert uitsluitend materiaal in de vorm van op technologie gebaseerde trainingen. In tegenstelling tot de gangbare cursussen voor computers omvat het aanbod ook video- en multimedia-trainingen. Uitgangspunt is dat cursisten zelf bepalen waar en wanneer ze het materiaal gebruiken. De meeste trainingsmodulen zijn beschikbaar op Internet. Het materiaal is ook op een intranet te gebruiken.
Een docent die uitleg geeft bij de training is meestal niet beschikbaar. Volgens Gartner Group hebben veel mensen vanuit een traditionele opvatting toch een voorkeur voor klassikale training. Er is een helpdesk voor gebruikers van het trainingsmateriaal, maar als er toch behoefte bestaat aan docenten, zijn die beschikbaar. Daarvoor zijn er samenwerkingsverbanden met Computrain en VAC; die leveren docenten bij de producten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212957). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×