Managed hosting door True

Sanderink betaalt nutsbedrijven alsnog

 

G. Sanderink heeft eieren voor zijn geld gekozen. Op vrijdag 25 september heeft Multihouse 5,9 miljoen gulden betaald aan het samenwerkingsverband van de zeven nutsbedrijven (Frigem, Obragas, Intergras, Nutsbedrijven Maastricht, Nutsbedrijf Amstelland, Edon en Pnem).

Daarmee is een eind gekomen aan het geschil rond het automatiseringsproject Numis 2000 dat de teloorgang van Multihouse inleidde.
Eind april kwamen beide partijen een schadeloosstelling van 5,9 miljoen gulden overeen. Sanderink, die Multihouse in juni verwierf, weigerde te betalen, omdat er in zijn ogen geen ondertekende overeenkomst aan ten grondslag lag. De rechter stelde op 16 september de nutsbedrijven in het gelijk. Sanderink bleef volharden in een weigerachtige houding, omdat het volgens hem om een principekwestie ging. Hoe principieel bleek anderhalve week later, toen hij besloot de claim toch af te wikkelen. Praktische overwegingen hebben hierbij een rol gespeeld. Sanderink zag in dat een bodemprocedure geen zin had en wil zijn handen vrij hebben om eindelijk met Multihouse aan de slag te gaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212777). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×