Managed hosting door True

Rabo voert Internet-bankieren in

 

De Rabobank gaat als eerste grote Nederlandse bank telebankieren via Internet landelijk invoeren. Klanten kunnen sinds begin deze maand via Internet saldo- en transactie-informatie opvragen en overboekingsopdrachten geven voor de betaal- en spaarrekening.

De Rabobank is de tweede bank in Nederland die Internet-bankieren mogelijk maakt. De Kas-Associatie ging voor met Kas-Netbank. Beide banken stellen dat hun systeem inmiddels veilig genoeg is.
Sinds begin juni experimenteert de Rabobank met Internet-bankieren. Klanten in Arnhem en Breda konden daar alvast gebruik van maken. De communicatie tussen de klant en de bank is bij de Rabobank beveiligd met de Digipass. Met dit apparaatje krijgt men via de Internetsite van de bank toegang tot de eigen bankrekening. De klanten kunnen volgens de Rabobank veilig hun betalingsverkeer regelen zonder dat ze de Telebankieren-software op hun PC hoeven te installeren. Alle transacties zijn te doen met de browser. De Kas-Associatie gebruikt een heel ander beveiligingssysteem.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212749). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.