Managed hosting door True

Recyclen PC's stuk eenvoudiger

 

Onderzoekers van de Universiteit Twente hebben een systeem ontwikkeld dat bruikbare en schadelijke onderdelen van afgedankte PC's sneller herkent. Het recyclen van verouderde PC's kan daardoor veel efficiënter en eenvoudiger.

Milieugevaarlijke onderdelen, die in aanmerking komen voor recycling, kunnen worden opgespoord. Sensoren en camera's tasten oude printplaatjes af naar onderdelen die opnieuw zijn te gebruiken.
De combinatie van camera's en sensoren brengt de printplaat in kaart. Kleur en vorm geven bijvoorbeeld informatie over een onderdeel. Hierdoor ontstaat een plattegrond van de printplaat. De onderdelen worden weergegeven als duidelijk te onderscheiden vlakken. De kenmerken daarvan worden vergeleken met een database van elektronische onderdelen.
Het project in het kader waarvan de Russische Natasha Kroupnova promoveerde, wordt financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken. Het geld komt uit het Innovatief Onderzoeksprogramma (IOP) Recycling. De methode is in principe ook bruikbaar voor andere soorten van afvalscheiding.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212689). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×