Managed hosting door True

Computer kan 100 maal sneller

 

De Rijksuniversiteit Groningen zegt een doorbraak te hebben bereikt bij het verwerken van gegevens op een computer. Dit zou honderd keer zo snel kunnen als nu. Hoewel de vinding nog lang niet toepasbaar is, gelooft de universiteit aan het begin te staan van een bijzonder veelbelovende ontwikkeling.

De 27-jarige onderzoekster H. Huck heeft een molecuul ontwikkeld die te gebruiken valt als schakelaar voor een nul- of-één-toestand. Momenteel brengen elektrische pulsen deze schakelingen tot stand in chips. Moleculen kunnen dat onder invloed van licht aanzienlijk sneller. Dit betekent dat de overdracht van informatie ook veel vlotter kan.
Huck promoveerde vorige week vrijdag aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Centraal in haar proefschrift staan chiroptische moleculaire schakelaars. Deze bieden mogelijkheden om lcd-apparatuur volledig optisch aan te sturen. Huck studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ze deed haar promotie-onderzoek bij de Vakgroep Organische en moleculair anorganische chemie van de RUG. Het onderzoek werd gefinancierd door de Stichting Technische Wetenschappen van NWO.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212681). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×