Managed hosting door True

Integraal automatiseren geen succes

 

Hoge verwachtingen ten spijt, heeft een integrale aanpak van automatiseringsprojecten weinig opgeleverd. Dit concludeert onderzoeker Mark van Bijsterveld in zijn proefschrift 'Integraal automatiseren: de kloof tussen retoriek en praktijk'.

Van Bijsterveld, inmiddels werkzaam bij Bakkenist Management Consultants, hoopt hierop volgende week te promoveren aan de Nijmegen Business School.
Een decennium geleden had iedereen de mond vol van integraal automatiseren. Het verloop en de resultaten van automatiseringsprojecten vielen vaak vies tegen. Dit kwam vooral, zo meende men, door het te sterk benadrukken van de techniek en het negeren van organisatorische en sociale aspecten. Een integrale aanpak zou het wondermiddel voor de problemen zijn.
Tien jaar later constateert Van Bijsterveld dat de mooie beloftes nauwelijks zijn waargemaakt. Nog altijd vormen de beheersing van looptijd en budget bij automatiseringsprojecten een groot probleem, verloopt de communicatie tussen betrokken groepen gebrekkig, is de organisatorische inbedding onvoldoende en bestaat er bij individuen grote weerstand tegen veranderingen. Volgens Van Bijsterveld is integraal automatiseren een utopie. Maar wel een die het nastreven waard blijft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212649). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.