Managed hosting door True

Leraren in opleiding krijgen laptop

 

Vierduizend à vijfduizend studenten van de Educatieve Faculteit Amsterdam (EFA) krijgen op den duur een laptop. Het samenwerkingsverband van de Hogeschool Amsterdam en de Hogeschool Holland te Diemen wil het onderwijs sterk PC-gerelateerd maken.

Als proef ontvangen 350 eerstejaars medio september gratis een laptop. Als het experiment slaagt, krijgen alle nieuw aankomende studenten zo'n apparaat. De lesprogramma's worden hiervoor ingrijpend aangepast.
Volgens EFA-directeur Van der Linden zal de helft van de studietijd laptop-gebonden worden doorgebracht. In de studie zal een zwaarder accent worden gelegd op communicatie. Mobiele PC's passen in het streven de studenten meer zelfstandigheid te geven. De toekomstige leraren moeten minder passief lessen volgen en hun docenten krijgen meer de rol van begeleidend coach.
Tijdens de proef zal het laptop-gebruik gratis zijn. Daarna wordt een eigen bijdrage gevraagd. Na hun afstuderen mogen de studenten de laptop houden. De EFA is de eerste onderwijsinstelling die het gebruik van een mobiele computer verplicht stelt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212629). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.