Managed hosting door True

Ministeries leggen intranet aan

 

Drie ministeries zijn bezig met de aanleg van een intranet. Vergevorderd is Sociale Zaken en Werkgelegenheid met de opzet van een intern communicatie-netwerk op basis van Internet-technologie.

Dit najaar opent het ministerie een eigen site op Internet. Naast de informatie voor brede publieksgroepen via deze site wil het ministerie via een 'Extranet' informatie aanbieden die bestemd is voor professionele doelgroepen. In de toekomst gaat het ministerie rechtstreeks informatie uitwisselen met deze vaste relaties. Sociale zaken bouwt verder aan communicatie-netwerken met uitvoerende instanties als gemeenten en uitvoeringsorganen sociale zekerheid.
Op Economische Zaken loopt al een project intranet. Op dit besloten net zal ook een interne nieuwsrubriek komen. De mogelijkheden voor medewerkers om ook van buiten het EZ-netwerk te benaderen zullen worden verbeterd. Verder stapt EZ over op Windows NT. De postverzending naar het parlement verloopt straks langs digitale weg.
Het ministerie van Vrom gaat dit jaar helemaal over op Windows 95. Voor deze omschakeling heeft het departement dit jaar 27,2 miljoen gulden uitgetrokken. Het ministerie van Financiën denkt Windows 95 volgend jaar op elke werkplek van het kerndepartement te hebben ingevoerd. De mogelijkheid een intranet in te voeren wordt bekeken. Dit om de communicatie op de werkplek te verbeteren. Verder zijn efficiëntere vormen van documentmanagement in onderzoek.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212601). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×