Managed hosting door True

Geen computers uit studiefonds

 

De Universiteit van Amsterdam mag geen computers aanschaffen van geld uit het 'studeerbaarheidsfonds'. De commissie Wijnen, die over de aanvragen bij minister Ritzen adviseert, heeft opnieuw vier projecten afgekeurd. Het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is ziedend.

Het studeerbaarheidsfonds is een voorziening van 500 miljoen gulden waarmee hogescholen en universiteiten dekwaliteit en studeerbaarheid van hun onderwijs kunnen verbeteren. Dit jaar zijn 1090 projecten ingediend, waarvan 923 een positief oordeel van de commissie kregen. De UvA zag maar liefst vier 'bovenfacultaire' projecten voor de tweede keer door de commissie afgewezen. Daarmee gaat haar een bedrag van vijf miljoen gulden aan de neus voorbij. Het grootste deel van dit bedrag was bestemd voor de inrichting van computerzalen.
Volgens de commissie Wijnen betreft het zuiver materiële investeringen. Daar is het fonds niet voor bedoeld. Er zou te weinig onderwijskundige onderbouwing van de plannen zijn. Het ontgaat het universiteitsbestuur waarom computers niet tot verbetering van het onderwijs kunnen leiden. Volgens een woordvoerder van het ministerie is het oordeel van Ritzen nog niet bekend. Tot nu toe heeft hij netjes het advies van de commissie opgevolgd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/212453). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×